Copii noștrii merită să trăiască într-un mediu mai curat și sănătos! Înscrie-ți scoala în Campionatul școlar intrajudețean „Vrem să avem un viitor – RECICLĂM DEEE” pentru a ajuta copiii să învețe cum să colecteze selectiv deșeurile electrice.
Acest Campionat poate fi inclus în agenda activităților din cadrul programului național “Săptămâna Verde”.
Cum te inscrii?
Campionatul se adresează unităților de învățământ preșcolar, școlar și liceal din județul Bacău, care îsi exprimă dorința de a participa, prin completarea formularului de înscriere (Anexa 2 la Regulament).
Ce deseuri se pot colecta?
Orice aparat care funcționeaăa conectat la current electric sau cu baterii, vechi sau defect. Deșeurile de mici dimensiuni pot fi aduse la școală. Pentru deșeurile grele, voluminoase ce depășesc greutatea de 30 kg, profesorul coordonator va întocmi o listă de comandă pentru colectare, pe care o va comunica prin telefon la nr. 0785 151 151 sau pe email la octogreen.ro@gmail.com.
Cum poti deveni o scoala castigatoare?
– deleagă un învățător/profesor coordonator responsabil pentru activitățile aferente Campionatului;
– fiecare cadru didactic coordonator își va numi o echipă (numită „patrula de colectare”) fomata din 15-30 elevi și cadre didactice care se vor implica activ în activitățile Campionatului;
școala trebuie să colecteze cel puțin 250 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice
Puncte de colectare: Școlile înscrise în campionatul „Vrem să avem un viitor – RECICLĂM DEEE”, pot colecta deșeurile de mici dimensiuni la școală. Pentru deșeurile grele, voluminoase ce depășesc greutatea de 30 kg, profesorul coordonator va întocmi o listă de comandă pentru colectare, pe care o va comunica prin telefon la nr. 0785 151 151 sau pe email la octogreen.ro@gmail.com.
Tombolă:
Data extragerii: Festivitatea de premiere va fi organizată în perioada 5 - 9 iunie 2023
Locul extragerii: Anunțarea publică a rezultatelor se va face în perioada 6-16 iunie 2023 prin postarea listei caștigătorilor pe paginile de web și social media ale organizatorului și partenerilor.
Premiile sunt: • Premiul special – se acordă pentru unitatea de învățământ care colectează și predă spre reciclare cea mai mare cantitate de DEEE la nivelul județului Bacău. Premiul constă în materiale sau echipamente pentru uz didactic în valoare de 1.000 de lei (TVA inclus) și este acordat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Pentru Salubrizare Bacău..
• Premiul I – se acordă unității de învățământ care va colecta a doua cea mai mare cantitate de deșeuri electrice și electronice la nivelul județului Bacau. Premiul constă în materiale sau echipamente pentru uz didactic în valoare de 850 de lei (TVA inclus).
• Premiul II - se acordă unității de învățământ care va colecta a treia cea mai mare cantitate de deșeuri electrice și electronice la nivelul județului Bacău. Premiul constă în materiale sau echipamente pentru uz didactic în valoare de 750 de lei (TVA inclus).
• Premiul III - se acordă unității de învățământ care va colecta a patra cea mai mare cantitate de deșeuri electrice și electronice la nivelul județului Bacău. Premiul constă în materiale sau echipamente pentru uz didactic în valoare de 600 de lei (TVA inclus).
• MENȚIUNE I - se acordă unității de învățământ care va colecta a cincea cea mai mare cantitate de deșeuri electrice și electronice la nivelul județului Bacău. Premiul constă în materiale sau echipamente pentru uz didactic în valoare de 400 de lei (TVA inclus).
• MENȚIUNE II - se acordă unității de învățământ care va colecta a șasea cea mai mare cantitate de deșeuri electrice și electronice la nivelul județului Bacău. Premiul constă în materiale sau echipamente pentru uz didactic în valoare de 350 de lei (TVA inclus).
Fă o comandă online şi noi venim să ridicăm GRATUIT deșeurile electrice grele sau voluminoase de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție!
Ce anume colectăm?
Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Pe scurt, colectăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii.