Colectare electrocasnice

Bucureşti Sector 1

Cum functioneaza serviciile de colectare electrocasnice? 

Indiferent daca detii o firma producatoare de aparate e​​lectrocasnice sau folosesti diferite obiecte electronice in locuinta ta, este foarte important sa cunosti importanta repartizarii corecte a electrocasnicelor, daca acestea s-au invechit sau nu se afla in stare de functionare. Conform legii, este interzisa aruncarea deseurilor electrocasnice in aer liber sau impreuna cu gunoiul menajer al locuintei. Cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu, echipa Sistemului de Colectare Selectiva ofera solutiii gratuite de colectare aparate electrice si electrocasnice grele, voluminoase, de la adresa solicitanti​​or. Serviciile pot fi accesate atat de catre persoanele fizice, cat si de catre cele juridice, fara a fi implicate costuri. 

Cum poti beneficia de serviciile de colectare electrocasnice?

Daca te intrebi cum poti beneficia de astfel de servicii de colectare electrocasnice, ei bine, este mai simplu decat credeai. Ai la indemana diferite variante prin care poti solicita o echipa specializata pentru a ridica masina de spalat, frigiderul sau orice alt obiect electric de care nu mai ai nevoie. 

In primul rand, poti efectua o comanda telefonic, prin apel gratuit la 0800 444 800, pentru a specifica adresa locuintei/ firmei/ institutiei. Ulterior, echipa de colectare se va deplasa la adresa specificata pentru a ridica deseurile, fara ca tu sa fii nevoit sa platesti o anumita suma de bani. 

In acelasi timp ai si posibilitatea de a efectua o comanda online, prin completarea unui formular care cuprinde toate informatiile necesare. Astfel, va trebui sa oferi datele tale de contact pentru echipa de colectare deseuri electrice:

  • Nume;
  • Prenume;
  • Judetul, localitatea, strada si numarul locuintei; 
  • Adresa de email proprie;
  • Numar de telefon;
  • Deseul/ deseurile pe care vrei sa le reciclezi.

Ca si informatie aditionala, formularul include si cerinta de a specifica cu exactitate ce anume doresti sa reciclezi, prin urmare, ce fel de obiecte doresti sa predai echipei. La fel ca si in situatia anterioara, echipa de colectare deseuri se va deplasa in scurt timpla adresa specificata si va ridica gratuit deseurile de care nu mai ai nevoie. 

Servicii de colectare electrocasnice gratuite la nivel national 

Sistemul de Colectare Selectiva este dezvoltat la nivel national, astfel incat fiecare cetatean sa aiba posibilitatea de a beneficia de servicii gratuite de colectare aparate electrice si electrocasnice. Pentru a afla mai multe informatii, poti verifica punctele de colectare deseuri din judetul tau, disponibile pe site-ul  colecteaza.ro. De asemenea, poti accesa calendarul cu actiuni de colectare deseuri din fiecare judet, iar in acest mod poti scapa foarte usor de obiectele electrice si electronice de care nu mai ai nevoie. 

Servicii de colectare deseuri electrice – importanta asupra mediului inconjurator

Indiferent care este modul de intretinere, vechimea sau firma producatoare a unui obiect electric sau electrocasnic, acesta contine o varietate de substante si componente care pot avea un impact negativ major asupra mediului inconjurator daca nu sunt colectate si reciclate corespunzator. Metalele grele precum si gazele care intra in componenta electrocasnicelor pot fi nocive pentru populatie si reprezinta un pericol pentru intreaga planeta. Prin serviciile de colectare electrocasnice se contribuie foarte mult la diminuarea poluarii mediului inconjurator si la mentinerea unui mediu cat mai curat si sanatos. 

Deseurile electrice si electronice reprezinta un factor negativ in ceea ce priveste sanatatea mediului, in special atunci cand acestea sunt depozitate impreuna cu alte tipuri de deseuri. Serviciul nostru de colectare electrocasnice si deseuri electrice contribuie la managementul corect al acestor tipuri de deseuri, fara ca acestea sa reprezinte un pericol pentru comunitate sau natura. 

De aceea, daca detii diferite obiecte electrice si electronice in locuinta sau la sediul firmei tale, nu ezita sa accesezi serviciile gratuite de colectare deseuri, pentru a contribui si tu la mentinerea unui mediu cat mai curat. 

Caută pe hartă puncte de colectare in județul tău: aici.

Urmărește-ne pe Facebook.

colectare electrocasnice

Alte noutăţi

URMARESTE-NE!

Află ce opțiuni de colectare îți oferă Sistemul de Colectare Selectivă (SCS) a deșeurilor electrice.
Alege de pe hartă județul tău!

© 2022 Colecteaza
Sună Gratuit TELVERDE