Reciclare electrocasnice

Bucureşti Sector 1

Reciclare electrocasnice – solutia pentru un mediu mai curat

In ceea ce priveste obiectele electrocasnice de orice tip, este foarte important ca acestea sa fie reciclate in anumite conditii, pentru a se reduce astfel probabilitatea de poluare a mediului. Prin intermediul Sistemului de Colectare Selectiva, acestea sunt manipulate si depozitate in centre autorizate, fara a mai reprezinta un pericol pentru comunitate si natura. 

Fiecare obiect care este alimentat cu energie electrica sau necesita cuplarea la baterii de alimentare si nu se afla in stare de functionare intra in categoria deseurilor de tip DEEE. Din cauza substantelor si metalelor componente, aceste obiecte din categoria deseurilor de echipamente electrice, electronice si electrocasnicenecesita colectare, manipulare si reciclare in conditii speciale. 

Deseurile electrice si electronice contin o multime de elemente daunatoare si metale grele care pot fi nocive pentru mediul inconjurator si sanatatea populatiei. Este foarte important ca atunci cand un obiect de uz casnic nu mai functioneaza, acesta sa fie predat in conditii de sigurantae. Sistemul de Colectare Selectiva pune la dispozitia persoanelor fizice si juridice servicii gratuite de colectare deseuri electrice, pentru ca acestea sa fie reciclate corespunzător, in conformitate cu legile in vigoare.

La ce se refera etapa de reciclare electrocasnice?

De indata ce efectuezi o comanda online sau prin telefon pentru ridicarea deseurilor de la adresa locuintei sau a firmei tale, echipa autorizata de colectare deseuri se va deplasa intr-un timp cat mai scurt pentru a ridica echipamentele electrocasnice. Ulterior, deseurile vor fi transportate spre centrele de tratare si reciclare aparate electrice in conditii de maxima siguranta.

Pentru inceput, procesul de tratare a electrocasnicelor se desfasoara in mai multe etape, pentru a fi pregatite pentru procesul de reciclare. Aceste etape includ dezmembrarea si taierea deseurilor electronice, iar mai apoi sustragerea substantelor nocive din componenta acestora, prin metode specifice. In urma acestei etape, deseurile vor fi descompuse in componente si materiale secundare, care vor fi supuse ulterior unui proces de tratare suplimentar, in functie de caz. 

Acest proces include o serie de valorificari si neutralizari ale materialelor, in vederea unor eliminari nepoluante. In final, procesul de reciclare se incheie prin efectuarea unor procese tehnologice minutioase, care au ca si scop obtinerea materiilor prime secundare si reintroducerea acestora in circuitul economic.

Gradul de reciclare electrocasnice poate ajunge pana la 93% prin intermediul unor tehnologii de reciclare performante, iar in urma acestui proces se produc anumite bunuri.

De ce sunt necesare serviciile de reciclare electrocasnice?

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, productia si furnizarea de echipamente electrice si electrocasnice a crescut semnificativ. Prin urmare si numarul de deseuri provenite din categoria oaparatelor electronice si electrice a crescut semnificativ. 

In fiecare an, la nivel global sunt generate aproximativ 40 de milioane de tone, iar din aceasta cantitate majoritatea reprezinta echipamente electronice si electrice. Luand in considerare aceasta informatie, este foarte usor sa constientizam impactul pe care il pot avea deseurile electrocasnice asupra mediului inconjurator, atunci cand sunt aruncate in aer liber. 

Din dorintal de a stopa po​​luarea planetei si din grija pentru sanatatea noastra, este foarte important ca fiecare aparat electric, electronic sau electrocasnic sa fie predat unei echipe autorizate de colectare deseuri, pentru a fi ulterior supus unui proces de reciclare electrocasnice. 

Aspecte avantajoase in urma reciclarii echipamentelor electrocasnice

Programul de reciclare electrocasnice este necesar pentru a genera elementele reutilizabile din componenta acestor echipamente si a le transforma ulterior in alte produse. Pe langa substantele nocive, electricele contin si o cantitate considerabila de materiale valoroase, iar calitatea acestora depinde foarte mult de tipul si vechimea echipamentului respectiv. 

Un proces de reciclare electrocasnice inseamna si o grija in minus pentru tine. Odata ce ai predat electrocasnicele nefo​​lositoare unei echipe de colectare deseuri, vei scapa de orice grija si vei avea mai mult spatiu pentru un aparat electrocasnic nou si functional. Scapa de orice obiect electric sau electronic pe care nu il mai folosesti si contribuie la mentinerea unui mediu sanatos.

Caută pe hartă puncte de colectare in județul tău: aici.

Urmărește-ne pe Facebook.

reciclare electronice reciclare electrocasinice

Alte noutăţi

URMARESTE-NE!

Află ce opțiuni de colectare îți oferă Sistemul de Colectare Selectivă (SCS) a deșeurilor electrice.
Alege de pe hartă județul tău!

© 2022 Colecteaza
Sună Gratuit TELVERDE