[IAȘI] Scapă de deșeurile electrice. Ești la un apel distanță!
IașiEști din Iași și ai deșeuri electrice de care vrei să scapi?
La TelVerde 0800 444 800 ai toate opțiunile de colectare disponibile printr-un singur telefon! Suni gratuit și fă o programare pentru preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase direct de la domiciliu.
Ai beneficii despre care poți afla doar sunând la TelVerde 0800 444 800!
Protejează natura de pericolul din deșeurile electrice, iar ea va ști să-ți răsplătească gestul. Operatorul Local Autorizat din județul Iași te va contacta telefonic pentru detalii.
Știai că majoritatea componentelor unei mașini de spălat vase sau rufe nu sunt non-biodegradabile? Aceasta înseamnă că o mașină de spălat aruncată pe câmp sau într-o groapă de gunoi va fi acolo și peste 160 de ani.
Știai că un frigider vechi sau unul cumpărat second-hand poate conţine două surse de CFC (clorofluorocarburi sau freon), care duc la epuizarea stratului de ozon? Este vorba despre circuitul frigorific, unde CFC are rol de agent frigorific, apoi de spuma poliuretanică unde CFC au rolul de agent de suflare. Frigiderele noi consumă mai puțină energie electrică decât cele vechi, astfel încât investiția într-un frigider nou se amortizează în primii ani de utilizare.
Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor generate de o comunitate. Așa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici deșeurile generate de echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate la întâmplare în mediul înconjurător.
Preluarea gratuită a deșeurilor electrice de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție este un serviciu disponibil doar pentru deșeurile echipamentelor electrice sau electronice (DEEE) grele sau voluminoase, care depășesc cumulat 30 kg. Pentru deșeurile electrice mici, becuri și baterii apelați la punctele de colectare din retail sau benzinării sau predați-le direct la Centrul de Colectare Deșeuri Electrice Iași.
Deșeurile de orice fel, dar mai ales deșeurile electrice poluează grav mediul în care trăiești. Posesorii de aparate electrocasnice, în speță frigidere, congelatoare sau lăzi frigorifice sunt primii care au responsabilitatea în procesul de reciclare. Fiecare dintre noi trebuie să colecteze selectiv orice deșeu electric, prima etapă a reciclării. Frigiderul ajunge să fie reciclat numai dacă aveți grijă să îl predați unui serviciu specializat de colectare a deșeurilor electrice.